Hyppää sisältöön

Tietoa toiminnasta

Kainuun Kulttuuripaja Marilyniin voit tulla toteuttamaan itseäsi tai löytämään uusia harrastuksia ja tuttavuuksia. Toimintamme on maksutonta ja perustuu vapaaehtoisiin vertaisohjaajiin, jotka koulutamme ohjaamaan ryhmiämme. Pajan kävijät ovat 18-35-vuotiaita ja koulututetut vertaisohjaat myös tätä vanhempia. Pajatoimintaa mahdollistamassa ovat työntekijät. jotka kouluttavat vertaisohjaajat sekä tukevat että avustavat heitä.

Vertaisryhmiemme sisältö ja aiheet ovat siis kävijöistämme ja heidän omista kiinnostuksen kohteista lähtöisin. Olemme tehneet monia suurempia ja pienempiä projekteja, jotka ovat olleet mahdollisia siksi, että pajalta ovat löytyneet halukkaat ihmiset niitä toteuttamaan joko yhdessä tai sopivan yhteistyökumppanin kanssa. Tämä on johtanut toimintamme aikana mm. kansainväliseen yhteistyöhön, taidenäyttelyihin, kahvilatoimintaan, animaatioiden ja lyhytelokuvien tekoon sekä teatteriesityksiin.


Voit tulla tutustumaan toimintaamme ollessamme avoinna tai voit sopia ensin tutustumistapaamisen työntekijämme kanssa. Tässäkin tapauksessa kulttuuripaja on paikka, jossa voit muokata oman osallistumistapasi sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

Ehkä haluat ensin vain tulla paikalle katsomaan mistä on kyse. Voi myös olla, että löydät suoraan yhden tai useamman ryhmistämme sinulle sopivaksi ja alat käymään niissä. Tai ehkä sinulla on heti idea ryhmästä, jota haluat alkaa ohjaamaan muille kunhan ensin käyt vertaisohjaajakoulutuksemme joita yleensä pidämme joka kevät ja syksy.

Kulttuuripajamme ilmapiiri on avoin ja vastaanottavainen. Voit tulla sellaisena kuin olet ja ilmaista itseäsi kunhan se tapahtuu toiset huomioonottaen.