Hyppää sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Onko Kulttuuripaja Marilynissä käyminen maksullista?

  • Kaikki toimintaamme kuuluva on kävijöillemme maksutonta.

Säilyvätkö kulttuuripajalla kertomani asiat luottamuksellisina?

  • Kyllä. Sekä työntekijämme että koulutetut vertaisohjaajamme ovat vaitiolovelvollisia.

Uudet paikat ja kohtaamiset jännittävät minua, mutta kulttuuripaja kiinnostaisi. Miten uskallan lähestyä?

  • Jos suoraan pajalle tutustumaan tuleminen tuntuu haastavalta, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse johonkin työntekijöistämme ja sopia kahdenkeskisen tapaamisen. Kulttuuripaja Marilynissä on vastaanottavainen ilmapiiri ja uudet tutustujat ja kävijät otetaan aina hyvin vastaan. Jos tuntuu helpommalta tulla tutustumaan jonkun tutun ihmisen kanssa niin se on täysin mahdollista. 

Täytyykö minun ilmoittautua ryhmiin etukäteen?

  • Ryhmiimme ei tarvita etukäteisilmoittautumista, ellei niin erikseen ole ilmoitettu.

Minulla olisi ryhmäidea jonka haluaisin toteuttaa, mutten ole vielä käynyt vertaisohjaajakoulutusta. Voinko silti aloittaa ryhmän?

  • Jos aiot olla mukana tulevassa vertaisohjaajajakoulutuksessamme, niin voit aloittaa ryhmän. Kannattaa kuitenkin ottaa apuohjaajaksi joku vertaisohjaajistamme ja keskustella työntekijöiden kanssa etukäteen ryhmän pitämiseen liittyvistä perusasioista.

Huomasin, että julkaisette kuvia ja videoita toiminnastanne, joissa kävijänne näkyvät tunnistettavasti. Jos en itse halua tulla nähdyksi niin onko se mahdollista?

  • Jokainen kävijöistämme päättää itse missä haluaa olla mukana ja miten hän näkyy tai on näkymättä julkaisuissamme. Vaikket haluaisi olla näkyvästi mukana esimerkiksi videoissamme voit silti olla mukana niitä tekemässä vaikkapa kuvaajana tai editoijana. 

Olen yksinäinen ja haluaisin tulla kulttuuripajalle sosiaalisten kontaktien vuoksi ja saadakseni sisältöä päivään. Täytyykö minulla olla jokin diagnoosi tai haasteita elämässä, jotta voin osallistua?

  • Jos olet 18-35 -vuotias ja koet haluavasi olla toiminnassamme mukana niin olet tervetullut meille. Olemme diagnoosivapaa alue.

En tällä hetkellä löydä itselleni sopivaa ryhmää kulttuuripajanne lukujärjestyksestä, mutta haluaisin silti tulla pajalle. Onko ryhmiin osallistuminen pakollista?

  • Voit tulla meille ilman osallistumispakkoa ryhmiin. 

En aina jaksa olla pirteä tai sosiaalinen, mutta haluaisin silti olla niinäkin päivinä mieluummin muiden ihmisten seurassa kuin yksin. Voinko tulla pajalle vähemmän hyvinäkin päivinä?

  • Ymmärrämme hyvin, että jokainen päivä ei aina ole yhtä hyvä kuin toiset. Niin kauan kun käyttäytyminen ei ole aggressiivista tai loukkaavaa muita kävijöitä kohtaan niin saat tulla pajalle ja osallistua niin paljon tai vähän kuin sinä päivänä jaksat.